Mudante


Godina:16'
Doba: Zima
Podneblje: Dalmacija
Mjesto: Split

Kad sam bija mali, a i posli, uvik sam ispod gaća (pantalona) nosija pamučne mudante (gaćice), dio ukupnog donjeg rublja. Ovisno o godišnjem dobu i sada prema mojim godinama nosim manje ili više različitih vrsta donjeg rublja, pa su tako u uporabi i muške gaćice s dugom nogavicama kao i majice s dugim rukavima, ali sve je uglavnom bijele boje i pamučno.

Ka' klinac nisam puno razmišlja o tome što nose ženskice, ali kako sam zbraja godine došlo je doba da me je i to počelo zanimat. Jebi ga, dođe faza da ti kad-tad pubertet udre u glavu. Ne udre samo muškima nego i ženskima. Kako sam doša u navedenu fazu u to doba moderno je bilo kod ženskog svita nosit minice i super minice, i nije bilo većeg gušta nego sist na klupu na Rivi i razgledat ženske noge u minicama ispod kojih bi koji put zbog vjetrića ili nekog (namjerno) nespretnog pokreta provirija i dio ženske garderobe zvan - MUDANTE. Tako u mom kraju nazivaju ženske gaćice.

Pitanje glasi: Zašto muški ne nose minice (ne računam Škote)? Zato jer imaju ružne dlakave noge i Bog im nije podarija više masnog tkiva da bi izgledali okrugliji i privlačniji. Ali je zato podarija pripadnicima ženskog spola, iz vrlo jednostavnog razloga da cure muškom spolu 'zavrte' mozak i da lakše 'upecaju' onog muškića koji im se sviđa. Ukratko, nisu muškarci lovci nego lovina od strane žena. Razmatrano povijesno unatrag muškarci su lovili samo beštije glede prehrane obitelji, koju bi stekli kad bi koja ženska ulovila njih.

Nekad davno ženske mudante moga si razgledat samo ako bi ih uspija skinut s žene, naravno uz njenu privolu. Ali danas posredstvom raznih kataloga, bilo papirnatih ili s Interneta, možeš pronaći mnoštvo artikala kao što pokazuje naredna slika.

 Ženske gaćice
Slika 1. Ženske gaćice; katalog.

Moja supruga, sada bakica (usput ja sam dida), u svoje vrime dopustila mi je 'razgledavanje' ovog neobičnog dijela njene garderobe i onog što je pokrivalo. A bilo je vrlo različitih modela kako je prikazano na skupu narednih slika. Pa jeli onda čudno da sam se oženija i dobija dičicu?

 Ženske gaćice - sprijeda
Slika**** 2. Mudante u uporabi. ( + / - )

Rezultat je dvi ženske curice (ima i muških curica), t.j. kćeri, koje sam s vremenom naučija neke stvari koje im se danas moguće obijaju o glavu:

 • Ne laži.
 • Ne varaj.
 • Ne kradi.
 • Ne ubij.
 • Uči, to će ti odrediti budućnost.
 • Pošteno i vrijedno radi.
 • Ne daj protiv sebe.
 • Ne poželi tuđeg muža.
 • Ne sagriješi bludno.
 • Vodi brigu o svojoj obitelji.
 • Budi časna osoba, za primjer.

Nisam neki vjernik, ne idem u Crkvu niti o toj manipulatorskoj instituciji imam neko pozitivno mišljenje, ali ovo mi sliči na 10 Božjih zapovidi. Glupo je ne reći da sam to prenija od mojih starih kojima su otprilike to bili životni stavovi.

Tako se je starija udala za mornara (budući Kapo), i dok joj je muž na brodu dođe s unukom kod mene. Familja tada malo naraste i živne. Mlađa nije imala takve sriće; udala se, dobila sinčića, no posli skoro godine dana braka muž joj je pokaza svoju 'pravu stranu' (priča 'Dominantni mužjak izumiruće vrste'). Sad su ona i njen sin kod mene, za stalno. Što ti je igra prirode, dobih dvije kćeri pa potom dva unuka. Nekima bi to smetalo jer tko će naslijediti plemensko prezime. Mene, iskreno, za to uopće nije briga. Draži su mi moji mali 'skakavci' nego HDZ i SDP skupa.

Imam ženske u kući i sada kad sam u mirovini pomognem poneka bakici razgrnit na sušilo opranu robu djece i kćeri. Evo me opet u prilici razmatrat modne trendove ženskih mudanata, bez potrebe odlaska u tuđi vrt. Nažalost ima ljudi koji rado odlaze u tuđi vrt, a to može imati i vrlo loše posljedice (kao u priči 'Kondicija'). Nebi bilo prvi put, da netko moguće iskoristi svoj položaj da uđe u tuđi vrt bez privole vlasnika. Čisti MOBING.

NAZNAKA: Mobing (work abuse ili employee abuse) je engleski izraz za zlostavljanje na radnom mjestu. Mobing je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta. Zlostavljana je osoba bespomoćna, u nemogućnosti je da se obrani. Takve se aktivnosti smatraju mobingom ako su učestale i dugotrajne - najmanje jednom tjedno, tijekom najmanje šest mjeseci. (izvor: 'WikipedijA').

Ima li toga danas? Ima, kao što je i bilo prije Domovinskog rata, ali u daleko većoj mjeri. Pokušajte zamisliti kako bi se osjećala mlada ljepuškasta rastavljena žena s djetetom u takvoj situaciji, te što bi mogla učiniti za sebe i dijete da se zaštiti u našoj nadasve pravnoj i u katoličkom duhu odgojenoj Hrvatskoj.

P.S. Ima sam poznanika koji je strašno volija onu žensku stvar ispod ženskih MUDANATA. On je svoj nagon rješava na smišan način. Kad bi vidija koju lipu žensku prišapnija bi joj na uvo: 'Lipoto, bil' se ti jebala?'. Od njih desetak sedam do osam odma bi mu prilipile šamar, ali ove preostale dvi-tri bi pristale! I tako bi dogovorija odnos u njih doma u neku uru. Prije nego bi doša u njih najprije bi ga dobro izdrka, da ne bi kod njih prerano 'puka'. Tako da je na zadovoljstvo žena 'posal' uvik poprilično traja. S vrimenom steka je stalne 'mušterije'. Dobro njemu, dobro njima - bez platit i jedne kune. Bez mobinga!
Nisam ga dugo vidija. Ako ga sretnem morat ću ga pitat kakvo je njegovo mišljenje glede modnih trendova kod MUDANATA.
U nedilju bi otiša u crkvu s familjom na misu, ispovidija se, sveja grijehe na nulu i onda opet iz početka.
Mene ženske mudante baš i ne zanimaju. Moje je mišljenje da je žena nalipša bez MUDANATA!

P.P.S. Pa kad smo već kod ispovidanja evo jedan dobar:

Došla Mare, kad je stasala u pravu curu, na ispovid u popa i žali mu se.
'Pope, dobri moj pope, spasi me, strašno me svrbi između nogu!'
'Mare, zlo se veliko navuklo. Prije spavanja pročitaj tri 'Očenaša' i drži dobro stisnute noge.'
I tako svaki put. Popu nakon nekog vrimena puka film i kaže joj:
'Mare, prije spavanja skini MUDANTE, namaži se uljem između nogu i trljaj dok ti svrab ne prođe.'
Nakon nekog vrimena Mare ponovo došla sva sritna i ozarena na ispovid kod popa:
'Pope, dobri moj pope, spasija si me, više me ne svrbi - sva guštam.'
Pop će na to:
'Lipo Mare, baš mi je drago. Ali sad ja imam problem. I mene je počelo svrbit između nogu.'
'Napravite pope ka' što ste meni rekli.'
'Ne mogu Mare kad ja nemam između nogu isto ka' ti.'
'Pope, dobri moj pope, spasitelju moj, nema problema, ja ću vam je posudit.'
I tako pop odvede Maru u krevet skine se, zadigne joj veštu, skine joj MUDANTE i uvali joj svoju 'batinu'. Nakon par 'sesija' Mare će:
'Dragi moj pope, spasitelju moj, zamisli da sad netko dođe. Reka bi da se JEBEMO, a mi se zapravo LIJEČIMO.'

Normalno, ne upotrebljavaju se svi lijekovi na isti način!

P.P.P.S. Ako volite lipe žene, različito odjevene, kliknete na narednu sliku:

 iStripper

Preuzmete besplatu programsku potporu ' iStripper ' s njihovog sjedišta, instalirajte je i uživajte. Ako želite pikantnije sadržaje, učlanite se i kupite ono što Vas zanima. Nije posebno skupo. Slika je ujedno spojnica prema njihovom sjedištu. Kliknite na nju i kod njih ste.


 Natrag . Početna . Dalje

 .

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice Sjedište Bloga