Teheran


Prvotno su na ovim područjima boravili Iliri, Kelti i Grci, davno pr.Kr. Da bi ih u prvim stoljećima po.Kr. sve satrali Rimljani pa potom Avari. Hrvati su stigli na ova područja oko stoljeća sedmog. Crkva je do tada već dobro pustila pipke i u idućih dvista godina sjebala ih je, hoću reć sve ih je pokrstila. Jebi ga kad je uvik imala nenadmašan ubojit kadar tipa kardinal Richelier. Neš ti naroda koji dopušta da mu se nametne tuđa vjera i volja. Potom Hrvati ulaze u uniju s Mađarskom, da bi se s njima mlatili s Turcima. Ovdi uz more harali su Mlečani pa onda Austrija, da bi posli I WW nastala Prva Jugoslavija (Kraljevina Jugoslavija), koja je bila toliko dobra da je posli nje nakon II WW nastala Druga Jugoslavija (SFRJ). Politički, etnički i gospodarski problemi uzrok su raspada i ove druge, mada sam mišljenja da je to moglo proć i bez ratnih sukoba da nije bilo usijanih glava. Nema što se nije izmišalo i zbilo na ovim prostorima, ali je ostalo posve nejasno odakle su Hrvati došli.

Neki kažu da su Hrvati porijeklom Slaveni, jer govore južnoslavenskim narječjem. Ne zna se točno odakle dolazi naziv Hrvat. Postoje razne teorije, od povezivanja s egipatskim božanstvima pa do iranskih korijena. Slavenska teorija kaže da su negdje Bogu iza leđa petoro braće, Kloukas i Lobelos i Koseniz i Mouhlo i Hrobatos i dvije sestre, Touga i Bouga, došli sa svojim narodom u Dalmaciju i našli Avare kao gospodare zemlje. Smlatili ih i tu se naselili. Po drugoj teoriji zemlja porijekla Hrvata je Iran, nije baš glavni grad Teheran u pitanju već neka pokrajina, a sve se temelji na nekim novootkrivenim starim zapisima. A da je teorija moguće ispravna potvrđuju i naredne slike.

 Teheran
Slika* 1. Grafički prikazi rada CARNet-a. ( + / - )

Iz njih se razvidno vidi da 'Hrvatska akademska i istraživačka računalna mreža', prevedeno 'Croatian Academic and Research Network' (CARNet), ima sjedište u Iranu i da je glavni razvojni centar Teheran. Bar je neko vrijeme bilo tako. Kako se to dogodilo? Jednostavno, svake godine ISP kompanije moraju platiti zakup domena i IP adresa neku svotu love, koja nije ni tako velika a ni mala, i ako se ne plati, krovne međunarodne institucije glede navedenog (kao IANA, RIPE i još neke) smatraju da je neplaćeni prostor slobodan i raspoloživ. Iz nekog razloga Iran nije obnovio zakup IP adresa koji se odnosio na područje Teherana. Kako nitko nije htio taj IP prostor, cijena mu je bila znatno manja, u čemu su naši vidjeli priliku da se toga jeftino dokopaju.

POSLJEDICA: Pri posjeti nekim važnijim međunarodnim sjedištima i Internet pretraživačima 'izleti' poruka da pripadate terorističkoj državi te su Vam stoga željeni resursi nedostupni. Ne možeš ništa kupit ni prodat preko web-a, ne možeš naručit karte za zrakoplov i uglavnom mnogo toga ne možeš. Jednostavno si nepodoban.

Dakle, i profesionalci CARNet-a su se malo zaletili, ne računajući na to da je navedeni IP prostor u mnogim bazama podataka označen kao nepodoban i ajde ti sad dokaži da više nije. Uredno si kupio, ali ... tko te je tjerao na to. Sam si kriv! Nema veze što si član NATO saveza i šalješ svoje vojnike u Afganistan, i zamalo član EU (opet neka unija). No, ekipa je ubrzo skontala di je problem, da im se malo 'omaklo', pa je navedeni IP prostor iskoristila za nešto drugo.

Bilo kako bilo, sa ili bez sestara Touga i Bouga, Hrvati su tu di jesu. Bilo bi bolje da se sada više brinu o svojoj budućnosti nego o tome iz kojeg su jajeta i spermića proizašli. Ako se sagledaju zbivanja nakon I WW, II WW i nakon Domovinskog rata, u svim slučajevima zabilježeno je veliki broj iseljavanja stanovništva s ovih područja po načelu 'Trbuhom za kruhom'. Možda je na taj način u neka stara vremena neko pleme 'iselilo' u Iran? I sad imamo glavobolju ustanovit di su nam korijeni.

P.S. Koliko mogu primijetiti iz podataka koje daje 'Google Analytics' u rujnu 2014. godine, BiH, Srbija i Slovenija pojavljuju se kao posjetitelji iz neke od zemalja Afrike, negdje oko Nigerije, što hoće reći da i oni sada imaju dodatne isturene lokacije, nadam se za njihovu sreću da nisu 'terorističke'. Eh, kada je važno što piše u 'RIPE Network Coordination Centre'. Značajnije je kako si zapisan u bazama podataka kod 'važnijih', kao Google, FBI, CIA, NSA, pa i u bazi SOA, VSOA i SIS.


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga