Blagdani


Ma to mi se dogodilo nakraj 2006. godine. Deboto sam zabuca za sve blagdane ote godine. Sveti Nikola i Sveta Luce su prošli, a ja na svoju sramotu ništa nisam poduzeja. E sad je ka' tribalo štagod učinit za blagdane koji dolaze.

Ote godine promakli su mi Sveti Nikola i Sveta Luce. Kako? Lipo! Dok su dica bila manja obisila bi bičve na vidljivo misto, u koje si uvik nešto triba stavit. Stavila bi i none (moja mama), ali kad su dica došla veća onda su im pasali samo pinezi. E kada sam im prije par godin u bičvu umisto pinez utira jabuku nisu je više stavjale na vidljivo misto i zato mi je to promaklo. None je jučer dobila nešto pinez za Božić od države i cila se rastopila. Ali je zato pošćer dobija živćani slom jer je mora obač hrpu penzionera sa 'silnim' pinezima. Nekako pred blagdane upriličila se školica za sistemce na FESB-u di sam vidija da su obisili profešurima na vrata malu bičvu. Je su ludi, ma u tako malu bičvu nemoš stavit jabuku?!

Sad više nikad nesmin falit za Božić i Novu Godinu. Je da sam posta prije po godine šef 'Centra za informatičku podršku', ali još uvijek nisam dobija odgovarajući koeficijent (recesija?), i dok mi još standard dodatno skoči po novom ugovoru koji je sindikat sklopija, dotle bi ja triba višat bičvu. I tako sam sistematski počeja slagat ratni plan.

  1. Pobrojia sam sve ukućane i utvrdija godište. Manja ima 20 godina, starija 23, žena ima koliko ima, a none je priskočila 90 (ozbiljno) i još veselo cupka. Ja se ne kontan.

  2. Manja je mala-velika maza, stalno nešto zeza. I moraš se, za upregnit je, služit mrkvom i batinom. Sve što joj triba uvik užica u none ili mame. Dakle njoj ništa ne triba od mene.

  3. Starija je dobila stipendiju jerbo dobra je u školi, što oče reč da je ja ne triban darivat kad je već dariva Lipa Naša. Problem se sam po sebi rišija.

  4. Žena. Rilja po cili dan, kuva, pegla, riba, mete, tegli spizu. Oće se reč da cili dan nešto radi. Na nekom logoru je pisalo 'Rad oslobađa' ili tako nešto. Neki su opet napisali 'U radu je spas', a sve su to zapravo zakuvali kapitalisti da moraš radit što više za što manje para. Dokaz je ženina mirovina (puna) od oko 1500 kn. Ona po cili dan nešto grinta pa prema tome njoj ne triba ništa dat jer nije ni zaslužila. Ko joj je kriv. Nemoj grintat pa ćeš dobit ...

  5. None je već dobila zaostatak penžijuna. Vidi se da je bila vridna ka' cura kad joj sad moraju vraćat pineze, a ne ka' moja žena koja će dobit, eh! Dakle, ni njoj ništa ne triban dat, nego je samo odvest do pošte da se potpiše, da ja mogu dignit pineze. Još ću štagod i užicat.

  6. Dakle, sva financijska davanja sam rišija. Ali da nebi opet ispa pi... odlučija sam kupit četri lizalice, one potpuno okrugle različite boje, prilično velike i teške. Crvenu ću kupit ženi, jer ona ima crvenu kosu, najmlađoj kćeri ću kupit Ljubičastu. Ne radi toga što je ona ljubičasta, nego ja postanem ljubičast kad me počne driblat. Zelenu ću kupit starijoj kćeri, jer ona unosi mir u kuću. Od kad je uvatila zgodnog momka nikad je nema doma. Noni ću kupit Žutu jerbo ne vidi dobro, a od te boje dobro se odbija svitlo.

  7. Kad dođe dan 'D' svaku ću ujutro probudit udarcem lize po glavi za osvetu i kaznu skupa za sve cirkuse ča su mi ih u ciloj godini priredili, i podarit im lizu i poljubac da se ne domisle zašto sam ih natuka lizom.
 Lizalice
Slika 1. Lizalice u bojama.

A šta ću vama sad pred blagdane podarit dragi štioci? Puno Vas je i zato koristim jedinstvenu priliku koju mi ovo sjedište pruža, pa ću problem rišit 'oglasom'.

Čestit Božić i Sretna Nova Godina svima!


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga