Kumpiri, droga i braća Dalton


Tako pri niki dan prolazin susidnom ulicom i vidim jednog čovika di gađa drugog kumpiron! Mislin u sebi - 'Vidi krelca, ča ne uzme bovan pa ako ga skine imat će ovi šta i zapantit bar neko vrime.'. Bit će da on ni tija da mu bude po onu 'Ko tebe kamenom, ti njega ...'.

Deboto sam to i zaboravija dok nisan iduću šetemanu poša u meštra vidit doklen je doša s mojon kantom, oću reć s mojin lipin, starim isluženim tomobilom. Sve su šanse bile da ga opet vrati u život, uz štogod šoldi fala Bogu.

U priši proša san kroz podhodnik misleć da ću prin doć do garaže, a ja izletija na parking. Vas san se snerva. Ma ne radi toga što san falija di ću proć, nego u ti hodnik u po bila lipog sunčana dana neki mladac upravo si daje 'transfuziju' s nikon injekcijon. Osta san ka' blenta.

Dosad nikad to nisan vidija, pogotovo kad san bija mlađi. Ludega grada, oćeju li to počet lipo na miru radit na šentadi usrid rive? Nisan zna šta ću učinit. Oma san isprid sebe na brzinu stavija par izbora:

  1. Proć kraj njega ka' bovana,
  2. Istirat ga iz hodnika (neki bi rekli istrat),
  3. Odvest u panduriju,
  4. Dat mu love da si kupi još.

Izabra san prvi jer mladac je već ima iglu u ruku, drža oko nje niki laštik i gleda me prestravljeno kada vidi đavla. Kad sam doša kod meštra i počeja pričat ljudima, gledali su me kada san pa s Marsa. 'Pa bogati di ti živiš, tako ti je odi svaki dan.' - i slične beside. A onda san čuja da je oni tip šta ga je čovik gađa kumpiron diler droge. More bit da i je i ni. Baš mi je žaj šta mu nisan zapamtija facu. Triba bi kome kazat. Ne štijen puno novine i u zanje vrime ne volin gledat TV (snerva me Hlo ili koji od naših prepametnih ministara), ali sam čuja da u Splitu postoji neki ELIOT NESS koji se ka' dobro s njiman dileriman zna snać i izać na kraj.

 Braća Dalton
Slika 1. Braća Dalton, profil ministara RH?

Inače ode di ja stojin puno je lipi kraj. Oko mene su tri faksa, skupina srednjih škola i nekoliko bližih i daljih osnovnih. Mnoštvo školskih ustanova, pravi raj za kumpire tj. dilere. Ako Eliot Ness ne more ništa učinit s kumpirima, a pari mi se da se policijoti slabo muvaju po kvartu, moga bi gradonačelnik zvat u pomoć braću DALTON. Oni najmanji je dovoljno lud pa bi moga slučajno falit i ukokat kojoga dilera. Neš ti štete. To ti je isto kada si bacija mućak.


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga