Novi Tomobil


Kupit tomobil, ili ti ga automobil, ili ti ga još pismenije vozilo, nije baš lagašan izbor. Najpri poslušaš sve reklame na televiziji, počneš od onih koje nazivaju 'akcija' što je druga rič za 'rasprodaju', a cila priča može se stručno nazvat i spašavanje prodaje i povećanje potrošnje da država ne upadne u recesiju. Onda skupiš sve raspoložive kataloge, popis ovlaštenih meštri i naravno cine i počneš računat.

Tako su kod mene na poslu ljudi od 'akcije' dumali ča bi kupili i većina je došla do zaključka da im je najboje kupit 'Peugeot'. Dobar servis, mekani sicevi i prihvatljiva cina. Oti tomobil ima zaštitni znak u obliku lava da bi valjda pokaza da nešto piza. A raspoloživi modeli bili su iz serije 10×, 20×, 30× i 40× i još neki za ludovat. A popularni su i 'Renualt' tomobili i još poneki 'Japanci' ali ne u našu butigu.

Tajo, kolega sa posla koji jema maloga muškega potomka, nakon pojmljivog razmišljanja, odluči se kupit upravo 'Peugeot'. Zašto se odlučija na tega koji ima grb lava a ne na onega koji ima grb konja nemam pojma, ali eto pade odluka. Na upite glede konja nije se na nas obazira. More bit da je mislija da mi kontamo na pravega konja a ne na 'Ferrari', ali dobro nije konj baš prikladan za familju.

Obznanija je - 'Kupija san 307-micu, pravega lava, ima mista koliko očeš, za cilu familju i njene bagaje. Tih, fin udoban ka' kuršin, pravi gušt od auta'. Na to će mu kolega - 'Ma kojoga lava? Koji gušt? Kupija si šklopciju između tandrčoke i nekog 407 ili većeg. Ča nisi uzeja barem 407 ili 607, oti je lav a ne tvoj. Tvoj je niki jadni lavić.'. I tako osta da je Tajo kupija 'lavića', dičiju verziju pravega lava, što je čula i Ole (kolegica sa posla iz jedne od prethodnih štorija). Ole je prava dobro skombinirana plavuša, svaka joj je na mistu i nemoš joj ništa prigovorit ni po kom osnovu.

Ni puno vrimena prošlo i Ole najavila da će svojega starega lava (309) prodat i kupit novega, ali nije imala puno pinez. Imala je nešto love, digla nešto na kredu i vazela 206 prije nego je prerasta u 207 po svim elementima. 'Uzela sam novega 206 jerbo ga daju cinije, dok ih još ima na lageru, je stariji đir ali je potpuno novi tomobil, puno ciniji, novi novente, kuš bolje'. - ona će, - 'A servis ka' bomba, lavić radi ka' urica, zadovoljna san.'. Čuja to Tajin kolega, - 'Ma koji lavić? Oti tvoj je prema laviću nika mačkica.'. I posta njezin tomobil 'mačkica'.

 Peugeot 206
Slika 1. Automobil Peugeot 206.

Ni puno vrimena prošlo i sad je kolege kad dojde tomobilom na posal uljudno pitaju, - 'Ole, kako ti je danas mačkica?'. Ne gre mi u glavu zašta pri tom krepaju od smija?


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga