Suvozačka znatiželja


I tako kolegica Ole, inače prekaljeni vozač motora, auta, kamiona i ne znam čega još, ganja svoj '206' vrlo uspješno. Kad se voziš s njom možeš bez straha zaspat, jer nema trzanja prilikom 'šaltanja', naglih kočenja i ubrzavanja i sličnih polu vozačkih vještina.

Ali jednog dana evo ti je na bolovanju. Zbog posljedica sudara. Udrija je neki blesa sa svojim autom u pozadinu. Da se razumimo, nije ona vozila nego joj muž, a ona se je udobno zavalila na sic do njega. Naravno oboje su bili vezani pojasevima. Novi auto, pojasevi, graničnik za glavu i sve što triba glede sigurnosti. Ali jebi ga, tip iza nje vozija je neki veći auto (ala Čačić) i pizdija na mobitel. Fala Bogu da isprid sebe nije vidija ni crnu mačku, a kamo li njen crveni mali '206'. Tako ju je dobro puka da je njen auto praktički odskočio par metara naprid. Njoj u prvi mah nije bilo jasno što se je dogodilo pa kad se je malo sabrala išla je okrenit glavu prema zada da vidi što se je dogodilo. Ali tipu nije bilo dosta, jer dok se je on snaša da isključi mobitel, udrija ju je dobro još jedanput i to taman kad joj je glava bila treso. Zbog ponovnog jakog trzaja za novi položaj glave graničnik na sicu nije pomoga i iskrenila je vrat.

Rezultat: prva pomoć, slikavanje vrata, na svu sreću samo pašica i naravno bolovanje i mirovanje. Lipo ju je zapa jedan usrani mobitel. Pa sad neko nek' kaže da je mobitel tehnološko čudo današnjice. Nije nego je smrtonosno oružje kad je u rukama nekog tovara.

 Tovar i mobitel
Slika 1. Tovar i smartphone za tovara.

Nakon skoro misec dana došla je sa starim '309' na posal uz okovratnik. I sad nam priča što se je dogodilo. Kako ih je udrija prvi put, a dok se je okričala za vidit što se je dogodilo opalija ih je i drugi put. A onda smo joj rekli - 'Eto vidiš Ole, ne valja bit znatiželjan. Znatiželja nikako nije dobra za zdravlje. Da se nisi išla okričat za vidit tko te je udrija ne bi ti se ništa dogodilo. Ovako si postala živi barometar, jer ćeš u vratu čutit svaku promjenu vrimena.'. Okrenuti glavu u slučaju sudara može biti mala ali pogubna radnja.

A jebi ga, možda bi bilo bolje da je ona vozila, jerbo kako je prilično pažljiva vjerojatno bi spomenutog tovara pustila isprid sebe i prošla bi lišo. Moguće bi spomenuti tovar tada 'gurka' neki drugi auto.

P.S. Da se je vozila u autu koji ima amblem ka' na narednoj slici ...

 Mercedes - amblem
Slika 2. Modificirani amblem 'Mercedesa'.

... posljedice bi bile puno manje!


 Natrag  .  Početna  .  Dalje

 .

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga