Predsjednik RH


Godina: 30G > p.F.
Doba: Jesen - Veljača.
Podneblje: Zagreb
Mjesto: Pantovčak

 Karta Hrvatske Evo došlo doba da Hrvatski građani odoberu novog predsjenika / predsjednicu republike Hrvatske. Tako je dana prikazanog na slici 1, predsjednicu KGK zamijenio Zoran Milanović - Zoka. Da je KGK išta valjala bila bi predsjednica još pet godina. Poznata je po tome što je s Pantovačaka uklonila bistu Tita - diktatora, nikad se nije odriješito izjasnila glede Ustaša - fašista, te izjavom da se je rodila iza 'željezne zavjese'. Neke druge značajne inicijative se baš i ne sičam. I dalje mislim da je bila NATO 'službenica' koja je radila kako joj kažu. Za razliku od nje Zoki je jednom rekao: 'Ako NATO želi da sami branimo zračni prostor neka nam da (ne proda neke rabljene kante) avione.'. To se zove stav. KGK to nije mogla reč. Baš me zanima što će Zoki reč predsjedniku US Donaldu Trumpu kad ovi bude tražija 2% našeg BDP-a za NATO.

Tekst prisege prikazuje naredna slika.

 Tekst prisege
Slika 1. Tekst prisege predsjednika.

Nema tu ništa neobično, osim onoga 'Tako mi Bog pomogao.'. To su tvorci ustava, naravno, prepisali iz prisege US, što u suštini ne znači ništa jer sve odluke Zoki mora donit sam. Ali prisega je prisega. Moraš pročitati ono što piše jer je tako propisano. Uzvanika i pompe nikad manje, samo tekući i bivši državni dužnoznici uz par iznimaka (obitelj i prijatelji). Crkve nigdi! Ni Šeksa! Ne sičan se jesu li i prije bili izostavljeni. Uostalom, Crkvi nije posal da participira u vlasti. Krvavo su vladali stoljećima, htjeli oni to priznat ili ne. Najbolje im je 'pokrit se ušima' jer su oni prvi uspostavili čvrstu 'željeznu zavjesu' vladanja. U odnosu na njih, Tito je prema njima diletant. Pa ako je Tito, kako kažu bija 'bravar', bija je svakako dobar jer su mu se otključavala vrata širom svijeta, za razliku od doba > p.F., kad je Hrvatska bila gotovo izolirana od strane svijeta. Neću sad o tome kako je osnivač i vođa HDZ-a (Humanost i Dobročinstvo Zase), skupa s Gargamelom i sa svojom odabranom ekipom Hrvatsku ekonomski i moralno uspješno uništio i opljačkao. Pitanje je samo jeli to bilo u dobroj namjeri i neznanju ili ne. Treba pitat Rajića šta je vozija u kamionu u Bosnu i nazad, s kime i za koga. Možda Rojs zna? Baš im hvala, kako bi to bilo bez njih? A stav uzvanika na inauguraciji predsjednika RH glede love ilustrira naredna slika.

 Intoniranje himne
Slika 2. Uzvanici prilikom intoniranja himne.

Neki drže ruku na srcu da bi ispali 'super domoljubi', ali u biti čuvaju svoj takujin da im ga nebi neko zdipija. Josipin aranžman državne himne stvar je umjetnika, i nebi se tija u to mišat. Nigdi ne piše da je mora izvodit zbor uz pratnju simfonijskog orkestra. Ili naprosto 'pustit' na razglas s nekog CD-a. Potom je predsjednik prisegao prema važećem tekstu (slika 3a), što su potvrdili suci Ustavnog suda, da bi potom tražeći penkalu slučajno otvorija kutiju (slika 3b). Zaključak je jasan - to nija bila Biblija. Nakon toga priša je stolu gdje ga je čekala otvorena fascikala sa prisegom, uzeo penkalu (slika 3c) i potpisa prisegu (slika 3d).

 Prisega
Slika*** 3. Prisega predsjednika RH. ( + / - )

Ništa osobito, već uobičajeni protokolarni čin, koji se ovaj put nije pompozno održa na Mrkovu trgu, već skromno na Patovčaku. Inauguracijski govor predsjednika primjereno kratko je trajao, bez parola i 'praznih' riječi i neostvarivih obećanja. Nije bilo nikakvih prijetnji kao npr. lupanje šakom o stol. Ako je istina ono što sam pročitao o njemu da je na uput: 'Gdje će Vam biti rezidencija?' - odgovorio - 'Stavite me gdje hoćete.', svaka mu čast. To pokazuje snagu njegovog karaktera.

Kažu da predsjednik države nema neke ovlasti. Ima, i to jedni jako važnu. U ratu je vrhovni zapovjednik. Da ne može i sad kome zapovidit - može. Svojevremeno je Bill Clinton (predsjednik US u doba > p.F.) pozva tri šimije s ovih prostora da dođu u Dayton (US) i konačno se dogovore, utvrde granice i prekinu rat. Moga je koji reč da neće doć? Može predsjednik svašta zapovidit. Na primjer, može malim prstom pozvat Krstičevića na Pantovčak i pitat ga koji to kurac radi s remontom i kupovinom vojnih aviona? Baš me zanima bili oti lik doša ili ne. Odbit ne doć na poziv vrhovnog vojnog zapovjednika?!

 F16
Slika 4. Vojni zrakoplov serije F16.

'Hvala, ali ne hvala: Ne trebaju nam očerupani izraelski F-16.', reče jedan novinar. Mene samo zanima čiji bi se takujin podeblja. Kad pogledate nastabe u kojima žive današnji i bivši Hrvatski dostojanstvenici i njihove obitelji, ili podobni im prijatelji, jedini zaključak koji možete sa sigurnošću reći je - BAHATOST i GRABEŽ. Zoran Milanović je suprotnost tome. Poštuje pozitivne tekovine oba dva rata, ne podržava nacionalizam i prema onome što je u govoru reka posve je suprotno od lika iz crtića ala Gargamel ili tipa 'Barba Luka'.

P.S. Zdravi bili pa vidili - Zoran Milanović tek je preuzeo dužnost predsjednika Republike Hrvatske. Iako on neće biti taj koji će razmontirati HDZ (moja želja koja me održava u životu), želim mu puno uspjeha u radu. Njegova protukandidatkinja na izborima - KGK, vrlo brzo se je uhljebila. Dobila je Ured bivše predsjednice u palači Pongratz u Visokoj ulici, po vlastitom zahtjevu. Ja sam naivno mislija da ide nazad u NATO.

P.P.S. Poštovana gospodo 'Šatoraši', savršeni izvršni organ za sranja koja je potrebno uradit u korist HDZ-a, sada ćete oko Pantovčaka imati ogromnu zelenu ledinu za dignit još veći šator. Bit će Vam ugodnije. Samo ne znam kako ćete to izvest jer Vam logističar mora na odmor u REMETINEC.

Slučajno ili ne dobija sam ovih dana za rođendan jednu smišnu knjigu za pročitat.

 E Baš Vam Hvala

Preporučam!

P.P.P.S.  Evo sam neki dan pročita da je novi predsjednik u Hrvata uklonija s Pantovčaka sve biste, po uzoru na postupak naujpješnije i najenergičnije predjednice u Hrvata - KGK. Svaka čast Zoki.


 Natrag  .  Početna  .  Dalje

 .

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga