Bomba


Godina: 92'
Doba: Proljeće-Ljeto
Podneblje: Nedođija
Mjesto: Istureno zapovjedno mjesto

Pita jedna ručna bomba drugu: - 'Buš pukla?' - 'BUM!!!!'. Nisu sve bombe tako pristojne. Bomba (M52P3) koju smo ih u Domoviskom ratu najčešće koristili prikazana je na slici 1a. Učinkovito sredstavo za uništavanje neprijateljske žive sile u bliskoj borbi; preživjelih je malo. A imala je i smišno pakovanje, plastična kutija prikazana na slici 1b i popularno su je zvali KINDER JAJE. Sva ta 'jaja' opet su se pakirala u veliki sanduk. Jedan takav sanduk obično je bija raspoloživ vojsci na čuki. No to je ubrzo prestalo bit pravilo. Čim neki vrag zašuška kad bi prošla koja šumska živina ili zapuvalo malo vitra (vidi vraga, naziv jedne popularne jahte je 'Malo vitra'), lipo se izvadi osigurač i baci. I svaki put na čuki čim nešto šušne - BUM!!! E onda nam je dopizdilo; sve bombe vratiti sa čuke na IZM, pa ako bude tribalo idu na čuku. Po noći u strahu su velike oči. Na rafale puške smo navikli, ali na bombe baš i ne.

Kako je proljeće išlo kraju i lito počelo, trava je na livadama narasla za popizdit. I jedan dan jedna patrola prolazila je unutra naših linija preko neke zarasle ledine u kojoj sam bija i ja. Kad iz zraka doleti - 'Ššššššš....'. Jeba te šta sve u takvom trenutku čoviku proleti kroz glavu. Cili život proleti mu u slikama u trenu da bi završija mišlju - 'E, sad smo ga najebali'. Brže bolje smo se bacili na zemlju iako smo znali da to nema efekta jer je već tribala puknit. A ono ništa! Ležimo tako na zemlji, kad iz obližnje šikare čuješ neki govor iz kojeg su se isticali fragmenti 'kaj', 'bumo' i tome slično - nešto kao kompletno sinkronizirani crtani film na kajkavski dijalekt i zagrebački sleng.

Sriča, neko se brzo snaša i drekne - 'Aj' te u pizdu materinu, niste imali kog drugog nać za bacit to govno, nego nas!'. Prepoznali su govor i izašli iz šikare. Digli se i mi još uvik zbunjeni. Jeba te, koja je to statistika. Od tko zna koliko ispravnih bombi, 'Tigrići' koji su se tuda muvali, bacili su na nas jednu jedinu koja je bila NEISPRAVNA.

 Ručna bomba M52P3
Slika** 1. Bomba M52P3 / Pakovanje. ( + / - )

Pa nisu sve bombe iste!!!

- 'Pa koji kurac ste to bacili na nas?'
- 'Kaj ćeš, smo mislili da ste Čede.'

Jeba te, tek tada sam promislija da u biti imamo jako slične maskirne uniforme ka' Čede. Sve osim grba na kapi. Ima bit da nam je dobavljač robe bija isti, i kako dok smo hodali nismo ništa govorili, nije ni čudo da su nas 'Tigrići' sinjali ka' tuđe. Inaće su 'Tigrići' uvik imali neke svoje planove o kojima smo malo znali, tako da nismo ni znali da su tu.

Onda sam se sitija one poslovice - 'Bolje se rodit bez kurca nego bez sriče, jer ako imaš sriče izrast će ti novi kurac!'. Ne znam kako bi to objasnija uz ovi događaj, ali smo fakat imali sriče i istovremeno zadržali onu 'stvar'. Po završetku boravka u Nedođiji uspješno sam otu 'stvar' donija doma, odnosno u matičnu postrojbu pri HRM.

Bomba je jedna vrlo opaka stvar, pa taman bila od gume. To mi je sad palo na pamet dok ovo pišem, jer se jedan zajebano smišan događaj zbio u zgradi HRM. Neki tip nabavija je bombu koja je parila prava ali je bila gumena i dok je skakutala šištala je. Ubaci je tako čoviku u sobu i zatvori vrata. Sričom prvi je skužija da je zajebancija pa se nije puno naidija. Ali ja zato drugi načisto popizdija. Uz salvu psovki izvuka je pištolj i da se u trku za vlasnikom gumene bombe. Nije se uputno zajebavat na takav način, osobito ako je žrtva osoba koja je i malo 'propuvala'. Jedino što se sićam je da je 'bombaš' uspija uteč 'neoštećen' i da se događaj više nikad nije ponovija.

Izgleda da je jedina bomba koja ti ne može naškodit - SEX BOMBA (slika 1c); barem dok si mlad i dok te srce dobro služi.

P.S. Zlu ne trebalo, valja napomenut da što se tiče bombe prikazane na slici ' C ' nije uputno uzimat španjolske mušice, viagru, afričku šljivu i slične stvari za muške osobe starije od 60 godin, ma što žene mislile o tom. Ako koji muški ne posluša navedeni savjet onda mora znat da su velike šanse da će ga kolpat pri vrimena. Dakle, muškići u godinama oprezno, jer bi se u protivnom moglo dogodit kakvo zlo igrajući se s bombom.

P.P.S. Prije su se na TV i 'jumbo' plakatima reklamirali razni proizvodi, od automobila, mobitela, pa do usisivača za prašinu, ali kako je besparica među ljudima uzela maha, naglo je počela era reklamiranja seksi ženskog donjeg rublja. Valjda, po zaključku da žene bez toga ne mogu. A sad vidi vraga, zamah imaju preparati za jačanje muške potencije. Baš me zanima što će bit nadalje. Vibratori?

P.P.P.S. A kakve tek 'Bombe' možete naći slijedeći spojnicu koju predstavlja naredna slika!

 iStripper

'Reload' stranice postavlja novu sliku sa sjedišta ' iStripper '.


 Natrag  .  Početna  .  Dalje

 .

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga