Izviđanje


I negdašnji doživotni predsjednik SFRJ ima je nekakav 'cool' sat koji je osim miseci očitava i godine i moguće desetljeća. Nešto slično imali su i neki naši predsjednici vlada. Od kad sam otiša u mirovinu zbog zdravstvenih razloga ustanovija sam da su mi se na račun narušenog zdravlja aktivirala neka druga osjetila, kao praćenje zalutalih mikrovalnih poruka. Naime, u slojevima ionosfere elektromagnetski val zna ostat kružit, pa se prilikom atmosferskih pražnjenja, dio sadržaja koje 'nosi' povremeno može uhvatit. Tako su se 'uhvatile' neke Hićine slike, a kako ja živim u neboderu, na višim katovima, u neku kasnu uru, prilikom neke nevere, pri atmosferskom pražnjenju, uleti mi u računalo poruka, neki zbrljanji tekst, iz kojeg sam uspija razabrat ovo:

Drugarice i drugovi Hrvati,

Samo provjeravam, kako radite i slavite li Dan republike i slično, te radite li subotom i nedjeljom i preko osam sati dnevno, i plaćaju li Vam prekovremeno. Kako vidim uglavnom ste nezaposleni i očekujete čudo na birou za zapošljavanje, a Vi što imate sreću da uopće radite, rintate po cijeli dan bez marende i pauze za topli obrok i nemate vikenda, praznika, slobodnih dana, a ni godišnjeg odmora. A ako ste još u privatnika samo što Vam ga ne 'zavuče', osobito ako ste žensko, a plaću Vam daje kad hoće i ako hoće, i bude da mjesecima radite bez primanja. Jedino je nekima u državnim ustanovama bolje jer se donekle poštuje dogovoreno.

Ako tako radite sami ste za to krivi! Zašto niste očuvali bratstvo i jedinstvo, kako sam Vas učio. Da ste me poslušali praznike i popodneva proveli bi kod kuće s porodicom, ili na izletu ili pak na odmoru, i ne bi stalno živjeli pod stresom! I ne samo to, ne biste muku mučili s vrtićima i školovanje vaše djece bilo bi besplatno. A zlato svojih predaka ne biste imali potrebe prodati i ostalo bi Vam kao draga uspomena. Zašto ste dozvolili da od Vas zbog uzvišenih 'plemenitih ciljeva' i stremljenja naprave idiote i majmune? I još su Vas beskrupulozno uvjeravaju da ste konačno slobodni nakon stoljeća sedmog, te da se međusobno oslovljavate s 'gospođo' i 'gospodine'? A kako vidim niste ništa drugo do obična sirotinja; stoka sitnog zuba!

 Potpis - Tito



 Josip Broz Tito
Slika 1. Josip Broz Tito, mnogima trn u oku.

Za nevirovat. Poruku je potpisao ni manje ni više nego Josip Broz Tito. Pošto je poruka sadržavala dosta friške sadržaje zaključija sam da nije puno lutala slojevima ionosfere, i kako je dosta aktualna glede današnjih zbivanja u Hrvata, šteta bi bila da se naša javnost ne upozna s njenim sadržajem, iako se ne da definirat jeli doista pripada osobi sa slike ili je to opet neka politička malverzacija neke šašave stranke, koja tvrdi da nas međunarodna i domaća mafija nije popljačkala, razrušila, raskrčmila i pokrala, uz industriju iz Titovog doba, mogli bismo pitati - 'Pošto Europa?'. A možda je u pitanju 'Ezo TV'?

P.S. Ali gospode ime, sudeći prema slijedećem:

 Plaća saborskog zastupnika
Slika 2. Primanje saborskog zastupnika u 2013.

Ime i prezime saborskog zastupnika izabere se po volji. Umjesto upitnika može se staviti slika po volji, hijene recimo. Ni naziv stranke nije bitan, nema nekih razlika, osim što su oni nacionalno orijentirani sve prodali strancima, a oni socijalno orijentirani uzimaju iz mog takujina te su zajednica i pojedinac obvezno u gubitku. Bitna je samo komparacija između recimo mene i njih.

  • Bruto plaća jedno deset puta veća od moje HRVI mirovine (baš sam pravi-pravcati domoljubni krele!).
  • Paušal za 'kavicu' iznosi si mi za jednu dnevno doma skuhanu kavicu o trošku prve stavke.
  • Stanarinu i režije moram platit iz prve stavke.
  • Putne troškove moram platit iz prve stavke.
  • Naknadu za odvojeni život nemam jer sam doma s ženom.
  • Ukupno znači da bi ja po njima treba imat barem 150% veću mirovinu kako bi bila u skladu s trećom stavkom.

A pravilnik o plaćama i dodacima vrli sabornici sami su propisali i izglasali. Zašto uz ovolika primanja sabornica vrlo često zjapi prazna i neefikasna? Sankcije za nedolazak ne postoje? Možda rade 'daljinski' od kuće zahvaljujući naprednim Internet tehnologijama ili telepatiji? Ako već postoji propis o minimalnoj plaći, zašto ne postoji i o maksimalnoj? Slično je i u lokalnim tijelima vlasti, samo su redovitiji ali jednako neefikasni. 'A tko je napravio sve ovo? Što bi bilo da sam dolazio na posao?!' - kaže gosp. Željko Kerum. Gosp. Željko Kerume, bolje za nas da nisi! Radili - ne radili, oni će sebe namiriti! Možda je vrijeme za aktiviranje priče 'Bingo'? Biti saborski zastupnik trenutno je (a možda i za stalno) najsigurniji i najunosniji 'biznis' u samostalnoj Hrvatskoj, jer inače '... kakva ta Hrvatska treba da bude'?


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga