Otpad


Godina:16'
Doba: Proljeće
Podneblje: Dalmacija
Mjesto: Split

Otpad, ili ti ga 'škovace', danas su osobita tema 'šućmurastih', kako u nas tako i u EU. Te razvrstavanje otpada, te posebne kante i / ili kontejnere za staklo, papir, odjeću, plastiku ..., itd. To bi moguće značilo da ja u kući moram imat više vrsta kanti za škovace, a ne da prebirem ispred kontejnera.

Za vrime Domovinskog rata ima sam priliku vidit kako se pojedine članice EU rješavaju pojedinih vrsta otpada. Osobito onih koji mogu opasno zagaditi okolinu, kao lijekovi. Uz slanje zastarjele ratne tehnike (koju bi inače rashodovali) jednom prilikom poslali su nam pun vagon lijekova kojima je istekao rok trajanja. Koju zajebaniju smo imali za zbrinuti tu 'prijateljsku pomoć'. Samo glede toga EU bi trebala 'začepit' svoja ustašca glede nas.

No, ima i još posebnije i opasne vrste otpada. Naime, došlo vrijeme da se slavi 45. godišnjica mature. (više o tome na sjedištu EOSS). Ima par stvari koje u tu svrhu treba napravit:

  • Skupit se za 1.April (ne travanj, samo je jedan Aprilili-li) na PJACI glede dogovora oko organizacije. Ne dođu uvijek isti ljudi, ali bude ih dovoljno da se podijele zadaće.

  • Tako je Zavo definira datum fešte, Dabo dobija zadaću da osigura prostor u lučici glede predviđenog broja slavljenika, Lola da povremeno provjeri Dabu, Zavo da pošalje e-mail svakom kome je moguće, a ja da kontaktiram svakog od mogućih slavljenika jer mi je na B.Net-u razgovor u žičnoj mreži gotovo mukte.

  • Kćer mi je svojevremeno darovala digitalni fotoaparat 'Olympus Camedia C-310 ZOOM', kojeg joj je poklonila mama (sada bakica) kad ga je dobila na nekoj nagradnoj igri, te pošto mu je FLASH kartica bila jadna, odlučija sam preko 'eBay' Internet kupo-prodaje kupit za njega najmoćniju karticu na koju stane preko 500 slika jer im je cijena pala. Kupova sam svašta koristeći 'eBay', ali najveći zajeb je što sam zaboravija što mi je kćer rekla - 'Ne kupuj ništa skuplje od 150 kn jer ćeš platit carinu.'. Lipo bi bilo da ja njen savjet nisam zaboravija. Tako sam naručija neki komad za računalo i završi roba na CARINU. Uz trošarinu, postupak carinjenja i još štošta, došlo me je skuplje nego da sam to isto kupija kod nas kod nekog uvoznika-preprodavača. Za koji kurac plaćam carinu za nešto što se u nas uopće ne proizvodi?. Evala pametnog zakonskog sustava. 'Šućmurasti' hvala vam od srca za sve PAMETNE zakone koje ste do sada donijeli, osobito glede lopovluka i ratnog profiterstva. Zbog vas ja ne držim ruku na srcu kada svira Hrvatska himna! Mi nemamo ništa zajedničkog.

  • Da bi moga bez straja slikavat kupija sam dva paka baterija prema slici 1a. AA baterija za 'Olympus'.

 AA baterije
Slika 1. Baterije / Proizvod za Kanadu. ( + / - )

Kad je doša dan slavlja uvatija se ja škljocat. Nisam napravija 10 slika evo signala da su baterije prazne. Stavim drugi par kad opet isto. Jesam 'ispuca' oko 90 slika, ali posli ništa. Pogledam baterije i doslovno sam popizdija kad sam vidija datum na njima. Sad ću bit vulgaran. Jebem mater svima onim znalcima koji si omogućili da se tako stara baterija može zakonski uvest, kao i nevaljale igračke za dicu i slučno. Jedino tko tu ima koristi je prekupac (sada bogati tajkun) koji je jeftino kupija baterije, prodaje ih nama za lipe pare, a ja se posli jebem kako zbrinut taj OTPAD. Evala EU, Hrvatska vam debelo pomaže u zbinjavanju Vašeg otpada! Na žalost, spomenute baterije samo su jedna od preprodavačkih rabota u nas.

Jedan od 'maturanata' mi je reka da ih se može ponovo 'nabit'. Da sam mu ih na 'nabijanje', ali rezultat je bija jadan. Fotoaparat bi pokaza da je baterija puna, ali objektiv ne izlazi. Ima napona, ali nema snage. Možda navedeno nabijanje baterija funkcionira negdje drugdje.

Prijatelj mi ima rodbinu u Kanadi koju često posjećuje. Kad sam mu se žalija na navedeno, reka mi je da je tamo nešto takvo nemoguće i da sva roba koja se uvozi mora imat certifikat za Kanadu (kao proizvod na slici 1b). Evala 'šućmurasti', vi i 'znalci' oko vas zaista ste za kurac. Vrlo rado bi vam svima prominija prebivalište u  - BASTILJU, uz pravovaljani certifikat.

Nije nikakvo čudo da putem Interneta u Hrvata kruži naredna slika, samo se nitko ne usudi javno je prikazat u tisku, na TV ili nekom drugom mediju. Strah je moćno oružje. E pa evo je ovdje - javno.

 Trust mozgova
Slika 2. Trust mozgova (do 2 DM / kg).

Moram priznat da si je netko dao truda da 'uredi' ovu sliku, i ZNA kako se to radi. Po meni prebivalište je za stanare prihvaljivo, kao i odora koju nose u prebivalištu, a da bi sve bilo demokratski prihvatljivo muškarci su tu ravnopravno s ženama. Izvrstan uradak. Moram priznat da ovako dobro ja to ne bi mogao uraditi.

P.S. Ako zbog ovoga dobijem kaznenu prijavu iskreno molim Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića da me 'pro bono' brane (nemam love), jer nitko drugi neće me moći spasiti ako upadnem u govna.

P.P.S. A evo im i zakonom zabranjene konkurencije (26.02.2017. | 15:15).

 Crnokošuljaši
Slika 3. Crnokošuljaši.

Najkomičnije od svega je što KGK nije na to oštro reagirala, kao ni ostale institucije vlade RH, jer 'marginalnim pokretima ne bi smjeli dati pozornost'. Nakon Šešeljevih radikala podrška američkom predsjedniku Donaldu Trumpu stiže i od Keleminca (predsjednik A-HSP) i njegove crnokošuljaške družine. 'Uje' i 'Čede' - ujedinjeni u istom cilju? Ali je zato popizdila američka ambasada - 'Veleposlanstvo Sjedinjenih Država najsnažnije odbacuje neonacistička i proustaška stajališta izražena za vrijeme demonstracija nekolicine ljudi u Zagrebu u nedjelju. Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja Sjedinjenih Država s ovom mrskom ideologijom. Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186'000 američkih vojnika poginulih u Europi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko milijuna nedužnih žrtava ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata'.

Laku noć Hrvatska!


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga