Efektan način korištenja virusa


Mušterije ka' mušterije ima ih svuda. Stručno rečeno korisnici računala i naše programske potpore za knjogovodstvene servise. Ima ih finih i pristojnih ali i lajavijih od cilog čopora pasa. Samo što je u ovom slučaju bija u pitanju jedan jedini lajavi pas za popizdit. Ima je butigu negdi prema zapadu između Splita i Trogira. I tako natrči on na neki problem, uglavnom zbog svog neznanja, ali da je on nešto spizdija - to naprosto nije moguće. Za sve smo mi krivi. Otrpin to jedan put, drugi put ... I svaki put on bi uredno sta iza mene i stalno nešto pizdija.

E sad, ka' pravi informatičar uvik sam vuka sa sebon jednu disketu punu virusa. Datoteka puna programa zaraženih virusima služila je prvenstveno za testiranje antivirusnog programa na zaražene programe. Ima sam je do nedavno i sa najfriškijim uradcima, ali ova koju spominjen datira više od deset godin unazad i imala je jedan meni puno drag virus. Zva se RIPPER. Čudo od diteta. Staviš zaraženu disketu u disketni uređaj računala, uređaj malo žmirne i virus se automatski preseli na računalo, odnosno na disk računala. Učinija sam neopaženo tu operaciju i otiša. Sad samo triba čekat da on, ne gazda od butige, već virus počne glođat podatke na disku.

 Disketa
Slika 1. Disketa od 3.5".

Čeka san dva tri dana i tip opet zove da mu nešto nije u redu. Dođen ja kod njega i počnem sve mudro pregledavat i isto ka' on cilo vrime nešto ronjan. Rekoh glasno:

- 'Da ja ovo malo provan na viruse, može?'

U to doba cili antivirusni program skupa sa svim raspoloživim definicijama sta je na jednu disketu. Kako je internet bija spor i skup, bilo je teško i skupit valjanu kolekciju nevaljalih zaraženih programa. A i teško da bi se tko zarazija, jer dok bi virus doša do nas iz amerike, prošli bi miseci, a dotle bi već antivirusna firma razvila cjepivo.

Vrti li ga disketa, zaključana za pisanje po njoj za što treba zahvalit njenom konstruktoru, i odvrti ali i pokaže da računalo ima virus. E, to sam čeka:

- 'Koji je sad ovo kurac? Koja pizda je utiravala odi neprovjerene diskete i napravila sranje. Sad se iman jebavat po dana dok sve ne vratim u red. Za popizdit.'

Inače važi, što informatičar više psuje, više piza. Nije za virovat ali je tako. I tako ja pizdin dok sam vrača arhivu, pa ga natiran da ponovo ubaci podatke koje je virus izija jer oču sve još jednom provat, da ne dođe slučajno do zajeba, i da moram testirat sve njegove diskete. Jebi ga, sta mu je posal na par sati. Ne radi server, ne radi blagajna, a šta mu ja mogu. I tako ga ja uredno jeben par sati. Tip nije glup, ali nije mu jasno kako se to dogodilo i čim zine nešto reč ja opalim neku pogrdu tipa.

- 'Ma da mi je nać tu pizdu koja se tila igrat na računalu i donila ove škovace. Jeba mu pas mater.' - i tome slično.

Kuži gazda da nešto nije u redu ali ne kuži izvor. I kad sam ga dobro izružija sav zlovoljan što sam sjeba masu vrimena, koje će šef naravno posli pristojno naplatit, otiša sam ča i reka mu da malo bolje pazi što radi i koga pušta na računalo. Muća je ka' zaliven. Rič nije prozborija. Ima bit da mu se dite stvarno igralo na računalu, i sad će mali platit buletu ni kriv ni dužan. A može bit i da je shvatija da se s informatičarima ne valja zajebavat, jer od tega dan bija je fin ka' pravi gospodin, barem prema meni.


 Natrag  .  Početna  .  Dalje

 .

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga