Političke govnarije


Godina: 15'
Doba: Proljeće
Podneblje: Dalmacija
Mjesto: Split

U povodu 35. godišnjice smrti Josipa Broza Tita (04. svibnja 1980. godine), njemačka novinarska kuća 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' piše da je bivši jugoslavenski komunistički vođa imao najveći sprovod koji je svijet ikada vidio. Još nadalje navodi da se svijet tada poklonio pred grobom diktatora i 'jednog od najvećih masovnih ubojica 20. stoljeća'. U članku se još podsjeća da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (nadalje KGK), maknula iz službene vile na Pantovčaku Titovu bistu zato što, kako je rekla, odbija identificirati komunističkog diktatora s hrvatskim antifašizmom?

Čitam i ne vjerujem!?

Pa tko su onda bili hrvatski antifašisti? Da bi to malo raščistili triba se vratit i na početak I WW. Počeo je 1914. godine kada je Gavrilo Princip 'ukoka' Austro-Ugarskog prijestolonasljednika u Sarajevu. Hrvatska je tada bila okupirana s njihove strane, a Srbija je bila nezavisna država. Taj atentat bija je navodno okidač za početak rata. Nema veze, jer da ga nije ukoka Gavrilo bija bi ti učinija neko drugi. U biti se radilo o ratu za teritorij i rudna bogatstva između Austro-Ugarske, Njemačke i Italije protiv Francuske, Velike Britanije i Rusije. To su bili glavni protagonisti - PIRATI vs PIRATI. Poslije su se jednima i drugima pridružili još neki. Bilo kako da bilo prvi su izgubili da bi se granice potom revidirale od strane pobjednika prema njihovim prohtjevima. Srbi su ratovali na strani pobjednika. Hrvatska nije postojala kao samostalna država jer je bila okupirana od strane Austro-Ugarske, koja je u svoje vojne postojbe novačila i Hrvate. Nakon podjele terena na ovim prostorima nastala je kraljevina Jugoslavija, vođena pod Srpskim patronatom. Sve u svemu Hrvati su popušili.

Iako je Njemačkoj bilo zabranjeno od strane pobjednika ustanoviti vojsku, Hićo (Adolf Hitler) je do 1939. godine uspio od Njemačke stvoriti veliku fašističku vojnu silu. Napali su sve članice bivših pobjednika i započeo je II WW. Okupirali su cijelu Europu učas. Vjerojatno bi brzo 'pala' i Velika Britanija da nije bila na otoku. Presudno je bilo zadržavanje prevlasti u zraku i učinkovito osiguranje konvoja brodova s vojnom opremom iz SAD. Hići su se pridružili Talijani i Japanci. Rusiju nisu dirali, ostavili su je za poslije. Kraljevinu Jugoslaviju napali su 06. travnja 1941. Kralj je skupija lovu i uteka u London, a vojska je bila zastarjela i neučinkovita i brzo je popušila. Hrvati u Kraljevskoj jugoslavenskoj vojsci držali su se prilično pasivno ili su otkazali poslušnost dok nije proglašena 10. travnja 1941. godine tvorevina NDH (Nezavisna Država Hrvatska) koja se priklonila Hići. Na čelu NDH bio je dr. Ante Pavelić kojeg je Hićo objeručke prigrlio. Bila je to začuđujuća nezavisna država u kojoj su Istra, Gorski kotar i dio Dalmacije bili Talijanski teritorij, a Dalmatinsko zaleđe, južni dio Bosne i Crna Gora bili su pod Talijanskom upravom (okupacijom), skoro do Zagreba i Sarajeva. Ima bit da je Benito Amilcare Andrea Mussolini, Hićin 'friend', bija jako ponosan na to. U studenom 1942. godine ustanovljeno je Hrvatsko domobranstvo, regularna vojska pod USTAŠKIM rukovodstvom. Domobrani nisu bili baš neka poslušna vojska (učestalo dezerterstvo ili bijeg u partizane) i tek u studenom 1944. godine ono malo što je od njih ostalo pridruženo je Ustašama u vojni ustroj nazvan Hrvatske Oružane Snage (HOS). Srbiju je okupirala Njemačka, a pomagali su im ostaci kraljevske vojske - ČETNICI.

Vojno obilježje postrojbi sila osovine (Njemačka, Italija, Japan) bilo je slijedeće:

 • Vođe ili 'birana' vojska, kao fašističke SS postrojbe u Nijemaca, Talijanski fašisti, USTAŠE i ČETNICI, bili su u osnovi beskrupulozni nacionalisti kojima su neprijatelji bili SVI KOJI NE MISLE KAO ONI. Ubijali su neistomišljenike bez milosti ili su ih trpali u logore gdje su ih kad-tad naprosto ubili. Pri tome su vrsta krvnih zrnaca i pripadnost vjeri imali primarnu ulogu. Do tančina razrađeno etničko čišćenje regulirano RASNIM ZAKONIMA.

 • Regularna mobilizirana vojska, koja nije imala drugog izbora do slušati vođe, ali nisu bili krvoločni. U taj dio je spadala recimo Talijanska regularna vojska i DOMOBRANI.

Obilježje Ustaških postrojbi bilo je da su rado ubijali i palili po srpskim selima, a Četničke postrojbe rado su ubijale i palile po hrvatskim selima. Međusobno se gotovo nikad nisu pomlatili. Posljedica je veliki jad i bijes u narodu. Kad je Tito odlučio pokrenuti borbu protiv fašista postade neprijatelj Nijemcima (Švabama), Talijanskim Fašistima, Ustašama i Četnicima. Svima njima Partizani su bili 'Komunistička banda' koju treba istrijebiti. Bijesni narod pridružio mu se i osnovni motiv bila je OSVETA. A pridružilo mu se i dosta dezertera s obje strane. Osveta se ne da kontrolirati. Tako su Četnici dobili po pički tijekom rata, na NERETVI početkom 1943. godine, a Ustaše većinom nakon rata u okolišu BLEIBURGA u svibnju 1945. godine pri pokušaju predaje saveznicima na kraju rata. No, u Bleiburgu nažalost je ubijeno i mnoštvo civila koji su bježali od Partizana skupa s Ustašama i Švabama bojeći se osvete. U tim tužnim danima, valjda uz Božju pomoć, dični dr. Ante Pavelić, skupija je lovu i zbrisa 'vanka' umisto da stane na čelo prebjega svojih oružanih snaga i pokuša ih spasiti. Najpoznatija Hrvatska KUKAVICA, usra se za svoju glavu, lipo uteka a sljedbenici se mogu jebat. Preko Austrije i Italije pobjega je u Argentinu gdje je osnova 'Hrvatski Oslobodilački Pokret' - HOP (nema CUP). Prekrasan antifašistički čin HRABROSTI! Di je ona - 'U boj, u boj, za narod svoj!'? Nema!!!

Većina zarobljenika Bleiburga ubijena je na prisilnom maršu kroz Jugoslaviju - KRIŽNI PUT, ili nakon toga po uspostavljeni logorima po uzoru na okupatorske. Što ih saveznici nisu uzeli kada su im se predali nego su ih vratili partizanima, iako su znali da će uslijediti OSVETA? Nisu ni saveznici na terenima na kojima su ratovali bili bezgrješni, osobito prema pripadnicima SS postrojbi i njima sličnim. O stradanjima civila tijekom bombardiranja Njemačke da i ne govorimo. Sam Churchill žrtvovao je Britanski grad Koventri da se ne bi saznalo da je Njemačka šifra 'probivena'. No to se ne konta kao ratni zločin, a u suštini je bio.

Nakon završetka II WW uslijedila je nova podjela granica u Europi po pravilima pobjednika, Ali nije im išlo s Jugoslavijom jer je Tito odbio bilo kakve podjele. A od gerile nastala je partizanska vojska za popizdit, pa se nisu usudili proturječiti. Pamte se pokreti otpora fašizmu u Francuskoj koji je iz Londona vodio jedan njihov general, te Talijanski i Grčki partizani, ali bez nekog velikog efekta.

A onda je 'zahladilo' u odnosima između SAD i SSSR (zapad i istok), Uslijedile su blokovske podjele i ustanovljeni su NATO PAKT i VARŠAVSKI UGOVOR. Plamti HLADNI RAT! Ali Tito je odjeba jedne u druge i s vremenom ustanovio NESVRSTANE. Za divno čudo sve članice fašističkog okruženja s vremenom postadoše dio NATO-a.

I sad silne decenije nakon rata neka usrana novina iz bivše FAŠISTIČKE NJEMAČKE piše o tome da je Tito bio diktator i ratni zločinac? Meni nije bija diktator. Moga sam iči di me volja, slušati muziku koju hoću, besplatno upisat fakultet koji želim i radit za plaću od koje se može pristojno živit, ali i poštovati zakone države u kojoj živim i koja mi je omogućila besplatnu zdravstvenu zaštitu. Zakone poštujem i sad u obranjenoj Domovini od Četničke agresije, iako ih ne volim jer su omogućili neviđenu zakonitu privatizacijsku pljačku i kao posljedicu siromaštvo njenih građana i preveliki dug. Način na koji se je Tito rješavao neistomišljenika nije ništa drugačiji nego što je do tada bila praksa u vladajućih u cijelom svijetu. Po čemu se to razlikuje od masakra policije SAD za 1. MAJ u Chicagu i rada njihovog 'demokratskog pravosuđa'? Pa ako itko ne bi trebao o tome pisat onda su to ŠVABE! Pišu GOVNA koja ih se apsolutno ne tiču, niti što o njima znaju. Neka se bave svojim Hićom, a mi ćemo sa svojim Antom i Bobanom.

Ali da GOVNARIJA bude veća pozivaju se i na sadašnju predsjednicu Republike Hrvatske koja je dala ukloniti bistu Tita iz predsjedničke rezidencije - vođe NOB-a. To nisu učinili ni Franjo Tuđman ni Stjepan Mesić poštujući Titov antifašistički 'učinak', iako ih je zatvorija. Za održavanje reda u Jugoslaviji Hići je trebalo više vojnih divizija nego za držat u pokornosti cijeli ostatak Europe. A dobro bi mu došle te divizije za u međuvremenu otvoren Ruski front.

Zašto je KGK, predsjednica svih Hrvata u Republici Hrvatskoj, to učinila?

 • Možda joj je netko od rodbine bio nešto u NDH i najeba?
 • Možda da se dodvori 'preživjelim' Ustašama od kojih je većina prebjegla u Partizane ili im se nije dogodilo ništa jer nisu bili neki 'poznati zapovjednici' ili nisu bili u Bleiburgu?
 • Možda u Hrvatskoj ima više Ustaša od 'ostalih' pa ih treba štovat? A što ako ih je malo ali su samo preglasni?
 • Možda danas u Hrvata Ante ima puno više simpatizera nego Tito?
 • Da se dodvori Crkvi koja izgleda obožava Antino remek djelo, ali Tita ne može smislit?
 • Da prikaže NOB u odnosu na NDH kao povijesnu pogrešku?
 • Da popljuje sve Hrvate - učesnike Narodno Oslobodilačke Borbe (NOB) - pripadnike antifašističkog pokreta za oslobađanje od fašističke čizme?
 • Da poništi sav progres ostvaren nakon II WW u Hrvatskoj i abolira privatizacijsku pljačku tijekom i nakon Domovinskog rata?
 • Zato jer su joj to sugerirali iz NATO saveza?

Njezin postupak ne odobravam ma što ona mislila o tom. Dapače po moje - nadasve je glup, kao da je proistekao iz tvornice umotvorina dobrotvorne humanitarne organizacije HDZ (Humanost i Dobročinstvo Zase), i neizbježno asocira na sabotiranje NOB-a (antifašističkog oslobodilačkog pokreta) i veličanje Ustaštva. Po moje naša velika domaća GOVNARIJA. Pa kakvu ćemo povijest pisat? Što ćemo djecu učiti? Znači Ustaše su pozitivnije od Partizana? Jesu li Ustaše bili pravi katolici i poštivali Božje zapovidi? Zar dolazi doba da domoljubi nisu SVI KOJI NE MISLE KAO ONI? Zašto KGK nije osudila uplitanje NATO-a u Irak i Libiju? Da su tadašnji 'diktatori' tih zemalja ostali na vlasti, danas problem ISIS-a (Islamic State of Iraq and Syria) ne bi postojao. Ti nazovi 'diktatori', koji su svojevremeno sve PIRATE protjerali iz svoje zemlje, lako bi s ISIS-om izašli na kraj. Ali eto, PIRATI ih nanovo sjebali.

 Crtež govna
Slika 1. Nacrtano govno.

A što je bila JALTA? U razdoblju od 4. do 12. veljače 1945. godine, na Jalti su se sastali Roosevelt, Staljin i Churchill, te drugi vojni i civilni stručnjaci, kako bi raspravili i donijeli odluke o izgledu poslijeratnoga svijeta (izvor Wikipedija). I da Tito krajem II WW nije 'okupirao' Korušku, Istru i Trst glede cjenkanja oko 'terena' i odjeba njihove dogovorene podjele, Hrvatska danas ne bi ni postojala, ne bi imala Istru, a možda i neke gradove uz more. Sve bi to pripalo ovima koji nam sada daju kredite. Sada su nas okupirali, nisu fizički nego ekonomski, i mogu nam diktirat što god hoće kad smo se dragovoljno 'uprknuli' u EU i NATO. A kad sve prodamo više ne vrijedi 'SVOJ NA SVOME'. A sve ide u tom pravcu. Žalosno. Više su vladajući napravili govnarija svome narodu u zadnjih 25 godina nego Tito poslije II WW. Tko to ne vidi i raspoznaje ima mozak koji košta manje od 2 DM. To jedino dobro raspoznaju ratni profiteri, razni prekupci i prevaranti koji su se u novonastalim prilikama dobro okoristili.

P.S. Marijan Beneš, boksački prvak Europe - 'Mogu pisati što hoće, ali nitko nije jeo iz kante za smeće dok je Tito bio živ. Svi su imali plaću - i radnik i rudar i čistač ulica i liječnik.'. U potpunosti se s njim slažem. Dobro bi nam danas doša jedan čovik ka' 'Tito' da u današnji cirkus uvede malo više reda. Dolje divlji robovlasnički kapitalizam! Smrt fašizmu, sloboda narodu!

P.P.S. 'Tuđe nećemo - Svoje nedamo' i 'Fabrike Radnicima' dvije su najpoznatije Titove parole. I mi smo se toga držali za vrijeme i nakon Domovinskog rata. Nikom ništa nismo dali nego smo sve rasprodali - bilo kome, a najviše strancima, osobito banke, nakon što smo ih o svom trošku sanirali. Što nismo rasprodali uspješno smo razjebali. I sad smo u DUŽNIČKOM ROPSTVU! A to možemo zahvaliti, zna se, vrlim pametnim glavama koje su nas u to dovele, kojima mozak, kako reče Milas (čuvar državnog pečata), ne vrijedi ni 2 DM. Prosječni Hrvat jedva životari i gotovo da je pretvoren u hodajućeg mrtvaca. Nad njim valjda nije izvršen 'ekonomski' genocid jer je još živ? I nitko zbog navedenog još uvijek nije odgovarao za VELEIZDAJU domovine, čak ni uz pomoć 'Malo vitra'.

P.P.P.S. Imam dojam da Nijemci sada guštaju. Nisu više oni najveće friško govno u Europi nego mi i ostale novonastale države po raspadu Jugoslavije.


 Natrag . Početna . Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice Sjedište Bloga