Sve se može


Godina: 2014
Doba: Ljeto
Podneblje: Dalmacija
Mjesto: Split

Evo bliži se vikend, a meni ostale još četiri pilule za živce. Ote su još na DZO, dok one koje mi služe za ravnotežu više ne pijem. Nemam love, nisu na listi DZO, previše su dobre i triba ih dobro platit. Blažena tekovina Domovinskog rata - Plati pa se rugaj! Da mi je znat šta 'Gospa' misli o tome? Kad sam u ljekarni doša na red, zamolim mladu damu da mi ih stavi u veću kesu jer još moram ići kupit spizu. Mlada dama da mi u veću kesu a lijekove u manju i sve stavi u veću.

- 'Evo šjor, da vam se ne miša sa spizom.'

Osta sam zabezeknut. Nisam odavno naiša na tako susretljivu osobu.

Posli toga otiša sam u bivšu Kerumovu butigu. Užica sam ženi neke kune i iša kupit pivo za ručak. Je, doktor je reka da to s tabletama koje mi je propisa ne ide skupa, ali mo'š koji put škivat zapovidi. Uzmen bocu pive i oden platit na kasu. Kad uz kasu cjenik najtraženijih proizvoda, što je i normalno. Ali na misto pjata za vratit lovu stoji neki dekorativni ukras, malo veći od pepeljare, na kojem su ispisane marke cigareta i njihova cijena.

- 'Šinjorina, a šta je ovo? Koliko ja znam cigarete se ne smiju reklamirat.'
- 'A šjor moj, u nas se sve može.' (o.a. u Hrvatskoj, naravno)
- 'Ma nije može, to nije isto ka' smije.'
- 'Meni je to isto, nema razlike.'

Nisam ništa komentira, ali kad se promislim gledajući vijesti i čitajući novine, mala je u pravu. U nas se sve može. Tko jebe zakon, pisalo u njemu smije li se nešto ili ne. Za koga onda služi zakon?

Tako neki dan na TV neki tipovi usrid grada kopaju temelje za novu zgradu, pri čemu su se našli neki arheološki nalazi, što je po meni manje bitno od činjenice, prema TV izvješću, da će novom zgradom zaklonit svitlo i sunce drugoj zgradi i onesposobit pristup garažama drugih zgrada. I imaju sve 'papire'! Ako imaš 'rođu' u nekoj važnoj stranci, na sudu, u policiji, u banci i možda još negdi stvarno se sve može. Mogu se okolni stanari bunit koliko hoćeš - tko ih jebe! Ionako je utjecaj sunca zbog sjebanog ozona i pojačanog UV zračenja poguban! Najvažniji zainteresirani će profitirat; graditelji jer će prodat stanove i država jer će dobit svoj lipi komad PDV-a. GUP? Ne'š ti problema, napravljen je novi gdje je ucrtana ta zgrada?! I nitko za ništa nije kriv. Čarobno!

U pizdu materinu 'di ja živim. Jednom sam pročita da je neki 'naš' u nekoj uljuđenoj zemlji nadogradija kuću prema nahođenju. Nisu ga kaznili, niti zatvorili, nego strpali na psihijatriju jer takvo ponašanje nije normalno ni prihvatljivo!

U svoje vrime bila je 'akcija' za upisat stan ka' nekretninu, što je državi donilo lipu lovu. Alli naš domišljati predstojnik stanara skužija je da u to automatski ne ulazi i park ako se striktno ne navede. Park je prikazan na narednoj slici.

 Park
Slika 1. Pozamašan park uz zgradu.

Rišija predstojnik zgrade i tu malu nadopunu i sad je to ka' park od zgrade! Mo'š mislit, sve dok neki 'poduzetni mudonja' ne isposluje da je na uglu parka MOGUĆE napravit malu zgradu. Eto da sam vam ideju vrli moji 'Hrvatski poduzetnici'. Šta čekate? Kada će vam vlada ili neko dugi to onemogućit.

A ne može se ne reč, imala je vlada i par pametnih zamisli:

  • Kad je bila nevera u Gorskom Kotaru, sjebalo struju totalno. Vladajući je reka HEP-ovcima - 'Zakopajte vodove u zemlju.'. Jesu li ga poslušali, jesu kurac. I nikom ništa. Tako se ne vlada. Nego se lipo posli petnaest dana pozove HEP-ovac i pita ga se šta je učinija? Ako ništa nije učinija dobije po pički.

  • Prije toga rekli su da će se provest optika sve do mista XY veličine. Prošlo je više od godine dana a od optike ni ' K '. T-com se navodno buni, Mudrinić valjda. Moj stari pa i ja izdvajali smo od plaće za unaprjeđenje telekomunikacija, a 'hrpa bezveznjaka' je to uredno prodala bez mene i mog starog pitat. Prodala je i moj dio! Di je lova od toga? Vlado šta čekaš, UZMI im moju lovu, ka' i lovu drugih ljudi koji su ka' ja izdvajali iz plaće i napravi to, a T-com može pizdit na mjesec. Možete li? Ne možete jer nemate muda. Ni kad 'Kara' dođe na vlast neće se ništa prominit jer 'bezveznjaci' su njegovi.

  • Izdvajali smo svojevremeno preko 'samodoprinosa' i za vrtiće i škole i nešto se je napravilo. Netko je nekad pazio na to. Možete li vi Vlado raspisat samodoprinos umjesto da se bavite pederima? No u dilemi sam. Ako ga i raspišete zašto bi vam virova da će se te pare namjenski utrošit? S ničim niste pokazali da vam triba virovat, nikome od Vas; sada, prije, a vjerojatno će tako biti i poslije.

  • Nasipi protiv poplava? Sada kad je ponašanje prirode jako hirovito i ćudljivo zbog ljudskog nemara općenito, treba gradit nasipe protiv poplava i druge vrste zaštita protiv vremenskih nepogoda. Nevolja je u tome što su recimo svi protugradni sustavi sjebani (valjda je netko mislija da mogu služit ka' protiv-tenkovsko oružje), sustavi navodnjavanja i odvodnjavanja zapušteni, a novi nasipi protiv poplava, za razliku od onih koje su svojevremeno radili 'akcijaši' - pucaju. Evo prilike da me se još jednom proglasi jugo-nostalgičarom. Joj što bi volija vidit cili sabor kako pravi nove nasipe jer u prosjeku ne rade ni par sati na dan. Nekima bi bilo zdravo jer su debeli ka' svinje. A i ono što i kako rade je za TV emisiju 'Skrivena kamera'. Jeba te, kako cila Nizozemska do sada nije najebala već desetinama godina, a mi najebemo uz samo jedan vodni val?

  • I ovo se može: 'Od 18. rujna 2013. godine Sabor je zasjedao 116 dana. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko je u tom razdoblju na svoj posao u parlament došao samo 16 dana, dakle 13.7%. Čak i kada se pojavio u Saboru, Karamarko nije bio pretjerano aktivan te ni jednom nije javljao za riječ. No tih 100 dana izbivanja s posla ipak neće utjecati na njegovu plaću od 18'242 kuna netto.' (izvor: Novi list). Evala! Svaka čast! Šta je onda radio preostalo vrijeme kad je izbivao s posla, a bio je dužan raditi? Karao? Baš bi volija vidit smiju li se prodavačice u samoposlugama tako ponašat. Blaga opomena? Opomena? Ukor? Ukor pred isključenje? Zabrana Karanja? Manja plaća? Otkaz? Ja sam mislio da je posao Saborskog zastupnika časna, velika i odgovorna obveza, tim više što ga upravo za to plaćaju iz proračuna kojeg pune porezni obveznici, stoka sitnog zuba koja ga je izabrala da ih zastupa i brani njihove interese. Pizdarije! I ja bi se tako ponaša da sam moga dok sam radija. Ali nisam moga!

  • Ono sa čime se sve naše Vlade mogu dičit je sustavno uništavanje Domovine na raznolike kriminalne i 'nekriminalne' radnje, bez odgovornosti za VELEIZDAJU. Do sad je za to djelo osuđen čak jedan, a pitanje je bili i bija osuđen da su 'njegovi' vladali. To je i sam izjavio! Osudili bi smista čovika koji je na to ukaza, ka' šta je najeba policajac koji je uslika 'špilju čudesa' vrlog šefa HGK. Što se kriminala i veleizdaje tiče, učinak svih odgovornih po tom pitanju do sada je bija za kurac.

Moglo bi se još toga nabrojit, ali ne mogu se momentalno svega sitit. Ako se šta i sitim bit će materijala za neko novo štivo. No jedno je sigurno, ako se zakonski drugačije ne uredi, na izbore bilo koje vrste više ne idem. Isti mi je kurac, glasa za magarca ili za tovara umisto magarca. Ni jedan ne može postati trkaći konj!

P.S. Više se ne kaže - 'Dužan sam ka' Grčka.', već - 'U kurcu sam ka' Hrvatska.'.

P.P.S. Predlažem da se novi zakon uvede u saborsku proceduru. Svi 'zvidači' i njima slični (ka' navedeni policajac), po otkazu ili podnesenoj krivičnoj prijavi automatski dobivaju mirovinu u visini najveće saborske mirovine, jer su imali muda javno ukazat na kriminal, korupciju ili nepravdu, i jer to je jedini način njihove zaštite i zaštite njihove porodice da ne prekopavaju do kraja života po kantama za smeće.


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga