Bingo


Godina Gospodnja 2010, krizna i zastrašujuća vremena. Tokalo me obilazit likare zbog opake bolesti i kako moraš dugo vrimena strpljivo čekat dok ne dođeš na red svašta čuješ. Tako mi u uho 'uleti' razgovor što bi ljudi napravili da dobiju 32 miliona kuna na 'Bingo', nagradna igra hrvatske lutrije u kojoj igrač povremeno može ostvariti pozamašan novčani dobitak. Jedan bi ovo drugo ono, ali su me je najviše dojmile slijedeće beside:

- 'Ja bi da dobijem 32 milje unajmio 32 snajperista i da svakom 1 milju.'.

Ostatak svita u čudu i jedan upita - 'A zašto?'.

- 'Lipo bi im reka: područje djelovanja Markov Trg, meta saborski zastupnici, vlada, ministri i njihovi tajkunčići, poduzetnici, super savjetnici i sve ostale vrste lopina, štetočina i ništarija, izbor mete proizvoljan, vrijeme djelovanja po volji, rok djelovanja godinu dana. Onda bi ih tija vidit oče li činit štetu i krast ili neće i pravit od svih nas redikule.'

Kao da je čitao knjigu 'Holocroftova pogodba'.

He, a kako dobit 32 milje na Bingo? Ma ne bi ih čovik sigurno potrošija pare na ti način, nije lud tako glupo ih stuč, i to još na način da se ubija pošten svit. Može se i pametnije uložit lova. Na primjer, unajmit 16 snajperista za 16 milja uz rok od dvi-tri godine da ne rade pod stresom, a s ostatkom love kidnit, recimo na Madagaskar, za osigurat glavu i alibi. Ili je dovoljno samo ispravno uporabiti 'RAID', za tamanit štetočine naravno?

 Teleskopski ciljnik
Slika 1. Teleskopski ciljnik snajpera.

Strašna stvar ove nove snajperske puške. Do 2 km udaljenosti od mete ne fulaš više od 1 cm. Imaš vrimena na miru uteć kako te volja.

P.S. A možda bi bi dosta samo jedan izvršitelj! Onaj koji je izjavio: 'Pobit ću vas, iščupat ću ti grkljan.'.

P.P.S. Puno poslin nakon što sam ovo napisa, skužija sam da je čovik mislija na nemilosrdnu 'likvidaciju' navedenih. Onda sam se sitija jedne priče moga staroga. On je ka' obavještajac još dugo posli rata (II WW) obaša puno terena tražeći skrivene četnike po zemunicama. Osobito ih je teško bilo pronaći po zimi jer se zemunica gotovo nije mogla ni zamijetiti. Seljani su ih svakodnevno hranili, bilo dragovoljno (uglavnom) ili pod prisilom. Kad bi koju od njih otkrija, vratija bi se u štab i tijekom noći zemunica bi se opkolila. Kad bi u zoru bradata gospoda išla protegnut noge naprosto bi ih 'izbušili'. Nema hvatanja, zatvaranja i suđenja. Kratko i učinkovito uništavanje štetočina.

Za ispomoć kao pratnja bija mu je dodijeljen jedan mladi vojnik (rat je već službeno bija gotov). Tako su jednom prilikom uhvatili i jednog ustašu. Moj stari uz pomoć vojnika dobro ga sveže i naloži vojniku da ga odvede na ispitivanje. Nakon kojih dvista metara - rafal. Vojnik se vraća sam.

- 'Šta je?' - pita moj stari.
- 'Nisu meni zapovidili da čuvam njega nego tebe.' - reče vojnik.

Za ne zajebavat se vojnik ga je 'likvidira', što je u to doba bilo 'normalno'.

Kako sam i ja ima čast biti čak na dvi liste za likvidaciju pitam se danas jeli članovi Humanitarnog Dobrotvornog Zdruga (HDZ - Humanost i Dobročinstvo Zase) pod tiranijom i zločinima na terenu bivše SFRJ u razdoblju posli II WW misle i na događanja slična opisanima? Kada su oni išta bolji? Uvjeren sam da mogu, da nije Interneta i sličnih tehnologija koje omogućavaju vrlo brzu objavu svijetu svih bedastoća koje se događaju, njihove neistomišljenike ne bi mimoišla 'likvidacija', naravno uz držanje ruke na prsima. Humanisti su više nego isključivi! Uvjereni i uporni brojači 'krvnih zrnaca' i neistomišljenika, ukratko netolerantni prema svima koji nisu u njihovom sastavu. Oni su sigurno adekvatan 'lijek' za ovu našu 'bolesnu demokraciju'. Povijesna analogija: Hićo je u 'Noći dugih noževa' eliminirao konkurentnu SA 'likvidacijom'.


 Natrag .  Početna .  Dalje

.

Priče koje ćete moguće čitati imaju za cilj da Vas nasmiju.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je nemoguća.
Ako pak sebe netko prepozna neka šuti i neka se ne ljuti.

 Vrh / Buzdo
 Vrh stranice  Sjedište Bloga